Hakkında Yangın Merdiveni Kapısı İkitelli
Hakkında Yangın Merdiveni Kapısı İkitelli
Blog Article
Yangın Bapsı, acil durumlarda mimaridan emniyetli bir şekilde tahliye imkanı sağlayıcı, kanunlarla zorunlu hale getirilmiş ve sima hayatını esasi alan, strüktürların en önemli unsurlarından biridir.
Yangın bapları, yangın simultane çatı kucakindeki kişilerin emin bir şekilde tahliye edilmesini getirmek ve yangının yayılmasını önlemek için özel olarak tasarlanmış kapılardır.
çıkma kuruluşlarda çatı autlarına çelik yahut yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni bünyelarda (ekol, kızılışdoneş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya bitişik şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.
Yangın Esnasında Bünyelması Gerekenler Yangın esnasında personelin müdahale yeteneğini artıran, alevlerin serlangıç aşamasında kontrol edilmesini sağlayan güvenlik ipuçları
Yangın kapıları, yangın esnasında çatı muhtevaindeki yangının yayılmasını mâni olmak ve insanoğluın emin bir şekilde tahliye edilmelerine yardımcı tamamlanmak üzere tasarlanmış özel baplardır.
Tütünın ve Alevlerin Yayılmasının Önlenmesi: Yangın kapıları, yamanın ve alevlerin özge bölgelere sızmasını engeller. Bu sayede insanoğlu daha çokça müddet kazanır ve güvende olur.
Tütünın Yayılmasını Kırıcı Contalar: Yangın kapılarının çevresinde esrarın yayılmasını engellemeye yardımcı Yangın Kapısı Fiyatı İkitelli olan özel contalar bulunur. Bu contalar, özge alanlara esrarın sızmasını engeller ve insanoğluın güvende olmasını katkısızlar.
Bir yangın kapkaloriın uygun değer başarımına ulaşabilmek sinein mutlak bapnın standartlara uygunluğu dide önünde bulundurulmalı ve aynı zamanda bütün deşenlerin birbirine uygunluğundan emniyetli olunmalıdır. Bir yangın kapısının hareketli olabilmesi dâhilin düz olarak tasarlanması, üretilmesi, monte edilmesi ve bakımının derneşik olarak gestaltlması gereklidir.
Menteşelerdeki taşıma tipi eklemler, yumuşak eylem ve aşınmayı en aza indirgemek derunin gereklidir.
Tenvir: Yangın esnasında canlılık kesilebilir, bu nedenle yangın merdivenleri tavzih ile donatılmalıdır, böylece boşaltma sırasında insanlar güvende kalabilir.
Bu noktada özellikle de bina sahiplerinin ziyadesiyle uyma etmesi gereken yangın yönetmeliği konusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, muktezi düzenlemelerin kuruluşlması gerekmelidir. Hırçın taktirde yangınlar çok okkalı insanın kişi ve emtia yitirilmesine da yöntem harisabilir.
Gayrı yandan bu çeşide hüküm maruz temelı binalarda ise virajsız merdivenlerin yerleştirilememesi de hüküm ita sürecinde çarpıcı olmaktadır.
Özellikle meslek, hastane, beyaz perde, tiyatro kadar insanoğluın yoğun bulunduğu yerlerde insanları basitçe bir şekilde tahliye etmeye yarayan yangın kapıları yangın simultane ısının yayılmasını geciktirerek yardım gelene kadar, insanlara bugün kazanmıştırrması çok önemlidir.
Yangın merdiveni kapıları, kullanıldıkları engelın yangın dayanım süresinin en az ¾’ü denli yangına dayanıklı olmalı, antipatik ve sıcak yaman sızdırmazlık elemanları bulunmalıdır.